Halkhämmande

Skor för det professionella köket

Dubbel densitets polyurethan
349 SEK
Skön serveringssko.
789 SEK
Absorberar fukt och håller rätt klimat i skon.
1 620 SEK

Sandaler

Leverans

3-5 arbetsdagar

Köpråd för köksskor:

  • Mjuka köksskor med stötabsorberande sulor avlastar kroppen väl
  • Köksskor bör vara en knapp centimeter längre än foten med plats att vicka på tårna
  • Köksskor får inte glappa, utan ska sitta stadigt på foten
  • Inläggssulorna i köksskor bör vara löstagbara och tvättbara för bästa hygien
  • Yttersulor på köksskor ska vara halksäkra
  • Välj hälhöjd på dina köksskor så att din kroppsvikt fördelas jämnt över foten

    Sika har tillverkat arbetsskor i snart 150 år. Det danska företaget har hela tiden varit familjeägt och kunnandet har överförts från generation till generation. De har arbetat mycket med att utveckla bra skor för bl a. restaurangbranschen.


    Alla Sikas kockskor har ovanläder i Permair® läder, äkta läder som behandlats för att få en unik, mikroporös yta som andas och håller foten torr. Lädret är också ytbehandlat för att bli vattenavvisande, och för att motstå fläckar och nötning. Yttersulorna är stötdämpande och halksäkra ‒ viktigt i restaurangköket. 

    Som arbetsgivare bör du se till att all kökspersonal har rejäla kockskor. Att eliminera arbetsplatsrelaterade olyckor är viktigt för såväl personal, arbetsledare som restaurangägare. Att ha på sig kockskor som reducerar riskerna för halkolyckor på grund av t ex. spillt vatten, fett, eller hala golv, är nödvändigt. Det ger dessutom medarbetarna god fotkomfort under stående arbetspass. Och ett effektivare arbetsflöde som i sin tur ger bättre ekonomiska resultat.

    Att välja rätt kockskor är viktigt. Skorna måste var bekväma, som "en andra hud" och slitstarka. Helst ska man ha två eller flera par att byta med.


    Några råd när du ska köpa kockskor:

    ●  Mjuka kockskor med stötabsorberande sulor avlastar kroppen väl.
    ●  Kockskor bör vara en knapp centimeter längre än foten, och det ska finnas plats att röra på tårna.
    ●  Kockskorna ska inte glappa, utan sitta stadigt på foten och över hälen, om du väljer hela skor.
    ●  Inläggssulor bör vara löstagbara och tvättbara för bästa hygien.
    ●  Yttersulan ska vara halksäker.
    ●  Välj hälhöjd så att din kroppsvikt fördelas jämnt över foten och inte belastar enbart framfoten.


    Så här mäter du din skostorlek:

  • Lägg ett papper på golvet intill en vägg, och ställ foten på pappret med hälen mot väggen
  • Dra ett streck på pappret efter längsta tån
  • Mät avståndet från papperskanten till sträcket, titta i tabellen nedan vilken storlek som passar dig.

Om det skiljer något mellan fötterna, tag det längsta måttet. Köksskor bör vara en knapp centimeter längre än foten. Man ska kunna vicka på tårna i skon, då finns det utrymme när fötterna sväller, vilket de ofta gör vid långa, stående arbetspass.

Avrunda alltid uppåt till närmaste skostorlek. Tänk på vilken typ av strumpor du ska använda i skorna (tjocka, tunna). Jämför med storlekstabellen nedan.

Måttabell  Sika skostorlekar 

Skostorlek  

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

Centimeter

23,3   

24,1  

24,7  

25,3  

26,1  

26,8  

27,4  

28,1  

28,7  

29,4  

30,1  

30,7  

31,3  

32,1  

32,7  

{{::gettext('Back to top')}}